İngilizcenizi geliştirmek için yapabileceğiniz 100 şey!!

İngilizcenizi geliştirmek için yapabileceğiniz 100 şey

  1. Hata yapmaktan korkmayın. Kendinize güvenin. İnsanlar hatalarınızı ancak sizin yaptığınızı duyduklarında düzeltebilirler.
  2. Kendinizi İngilizce ile sarın. Kendinizi pasif bir şekilde öğrenebileceğiniz tamamen İngilizce konuşulan bir ortama koyun. Öğrenmenin en iyi yolu konuşmaktır.
  3. Her gün pratik yapın. Kendinize bir çalışma planı yapın. Haftada ne kadar zaman harcayacağınıza karar verin ve buna bağlı kalın. Bir rutin oluşturun.
  4. Ailenize ve arkadaşlarınıza çalışma planınızdan bahsedin. Sizi çalışmaya zorlamalarını sağlayın ve ayrıca sizi bölmelerine izin vermeyin.
  5. 4 temel beceriyi uygulayın: okuma, yazma, konuşma ve dinleme. Geliştirmeniz için hepsinin üzerinde çalışılması gerekiyor.
  6. Öğrendiğiniz yeni kelimelerden oluşan bir not defteri tutun. Bunları cümle içinde kullanın ve konuşurken en az 3 kez söylemeye çalışın.
  7. Ngls Yabancı Dil Dünyası’nın ücretsiz İngilizce öğrenme web sitesini günde en az bir kez ziyaret edin ve bir dersi tamamlayın.
  8. Listeleri ezberlemek, bir test için kelime öğrenmenin en yaygın yollarından biridir. Bu sadece kısa dönemli çalışma için iyi bir alıştırmadır çünkü çoğu zaman bir test için öğrendiğiniz bilgileri aklında tutmazsınız.
  9. Vücut saatinizi kullanın. Sabah insanı değilseniz, öğleden sonra çalışın.
  10. Kelimeyi tek başına kullanmak yerine o kelimeyi kullanarak örnek bir cümleyi hatırlamaya çalışırsanız, kelimeleri hatırlamayı daha kolay bulacaksınız.
  11. Bir test yapmayı planlayın. Bir şey için çalışman gerektiğinde daha çok çalıştığını göreceksin.
  12. Bunu söyleyerek, sadece bir sınava girmek için çalışmamak daha iyidir. Büyük resmi düşünün. İyi derecede İngilizceniz olduğunda ne yapabilirsiniz? Yaşam kaliteniz nasıl artacak?
  13. Kendinize uzun vadeli bir hedef belirleyin. Bunun için çalışmaya odaklanın.
  14. Kendinize de kısa vadeli hedefler belirleyin ve her birine ulaştığınızda kendinizi ödüllendirin.
  15. Mecbur olduğunuz için değil, öğrenmek istediğiniz bir atmosfer yaratın. Öğrenirken daha fazlasını öğreneceksin çünkü istiyorsun.
  16. Sizin için en iyi olanı bilin. Geçmişte sizin için hangi yöntemlerin başarılı olduğunu düşünün ve onlara bağlı kalın.
  17. Nasıl öğrendiğini anla. Ezberleme, okuma, konuşma, özetleme veya diğer yöntemlerle olabilir. En iyi nasıl çalıştığınızı öğrenin. Tek başınıza veya bir grupla sessiz bir yerde olabilir.
  18. Yardım almak! Bir şeyi anlamıyorsan, birine sormalısın. Öğretmeninizden, sınıf arkadaşlarınızdan veya arkadaşlarınızdan yardım isteyin.
  19. Gözden geçirmek! Gözden geçirmek! Gözden geçirmek! Geçmişte üzerinde çalıştığınız şeyleri gözden geçirmek için zaman ayırdığınızdan emin olun.
  20. Bir seferde 30 dakikadan fazla kendi başınıza çalışmak iyi bir fikir değildir. Düzenli molalar verin, biraz temiz hava alın ve bacaklarınızı uzatın.
  21. Bir seviye atlamak için bu kadar acele etmeyin. Şu anda bulunduğunuz seviyeye konsantre olun.
  22. TV yerine DVD izleyin. İlk seferde kaçırmış olabileceğiniz bilgileri yakalamak için tekrar izleyebileceğiniz bir şey kullanmak daha iyidir.
  23. TV izlemek size sadece bir şeyi ilk seferde doğru duyma şansı verir. Bu, üst düzey öğrenciler için daha iyidir. Anadili İngilizce olan kişilerle konuşmak için harika bir pratik olabilir, böylece onlardan kendilerini tekrar etmelerini istemek zorunda kalmazsınız!
  24. Dereceli okuyucuları okuyun. Bu kitaplar özellikle sizin seviyenize göre yazılmıştır. Bütün bir romanı okuyun. Bunu yapabilirsin! Sonrasında harika hissedeceksiniz.
  25. Çocuk kitapları daha kolay kelimelere sahiptir ve dereceli okuyuculara iyi bir alternatiftir.
  26. Gazeteler pasif yapıları bulmak için iyi bir yerdir. Bir makaleyi okuyun ve pasif cümleleri bulabilecek misiniz bir bakın.
  27. Önce genel anlamını okuyun. Her kelimeyi anlama konusunda endişelenme, sonra geri dön ve yeni kelimeler ara.
  28. Bir cümlede anlamadığınız bir kelime için, etrafındaki diğer kelimelere bakın. Size bir ipucu verecekler. Bağlamdan anlamı tahmin etmeye çalışın.
  29. Kök kelimeleri öğrenin. Kelimelerin anlamını tahmin etmenize yardımcı olacaklar. Örneğin: scrib = yazma, min = küçük
  30. Yeni bir kelime öğrendiğinizde, diğer tüm biçimlerini düşünün: Güzel (sıfat), güzellik (isim), güzel (zarf).
  31. Ön ekleri (dis-, un-, re-) ve son ekleri (-ly, -ment, -ful) öğrenin, bunlar kelimelerin anlamlarını anlamanıza ve kelime dağarcığınızı geliştirmenize yardımcı olacaktır.
  32. İngilizce, Japonca veya Fransızca’nın aksine kelime vurgusu kullanır. Yeni kelimeler için heceleri sayın ve vurgunun nerede olduğunu bulun. Kelime başına sadece bir vurgu ve her zaman bir sesli harf üzerinde. İki heceli fiillerde ikinci hecede (beGIN) vurgu vardır. 2 heceli isimler (TEAcher) ve sıfatlar (HAPpy) ilkini vurgular.
  33. Mümkün olduğunda İngilizce kullanın. Bu kadar basit!
  34. Kendi dilinizden İngilizceye çevirmeyin. Akıcılığınızı geliştirmek için İngilizce düşünün. Kendinle konuş… ama otobüste değil, aksi halde insanlar senin delirdiğini düşünecek!
  35. İngilizceyi kitaptan öğrenemezsiniz. Araba kullanmak gibi, ancak yaparak öğrenebilirsiniz.
  36. Dilbilgisini öğrenmenin en doğal yolu konuşmaktır.
  37. Bir İngilizce günlük veya günlük tutun. Günde birkaç cümle yazarak başlayın ve ardından daha fazla yazma alışkanlığı edinin.
  38. Neden çevrimiçi bir blog başlatıp yazılarınızı dünyayla paylaşmıyorsunuz?
  39. Daha iyi bir yazar olmak için, dilbilgisi veya imla konusunda endişelenmeden kağıt üzerinde çok sayıda fikir ve düşünceyi beyin fırtınası yapın. Sonra yapıyı düşünün. Bundan sonra, parçanızı iyi bir dilbilgisi ve imla kullanarak yazın. Son olarak, baştan sona okuyun veya hataları kontrol etmesi için başka birine verin.
  40. Söylemeye çalıştığın şeyi tamamen değiştirebileceğinden noktalama işaretlerine dikkat et. Şu iki cümle arasındaki anlam farkına bakın: “Erkeği olmayan bir kadın hiçbir şeydir” ve “Bir kadın: onsuz, erkek hiçbir şeydir”.
  41. Kalbini söyle! Dünyaya güzel sesini göster! İngilizce şarkılar öğrenin ve akıcılığı ve tonlamayı geliştirmek için onlarla birlikte şarkı söyleyin… Karaoke isteyen var mı?
  42. Bir mektup arkadaşı edinin veya sohbet odalarını, forumları ve topluluk sitelerini kullanın. Biriyle İngilizce konuşamıyorsanız, bu sonraki en iyi şeydir.
  43. Gölge İngilizce CD’leri. Birkaç cümle dinleyin ve duyduklarınızı tekrarlayın. Ritim ve tonlamaya odaklanın.
  44. Evinizde İngiliz radyosu açık olsun. Aktif olarak dinlemeseniz bile, kulaklarınızı eğitmeye devam edeceksiniz.
  45. Ayna CD’leri. Bir CD ile birlikte yüksek sesle okuyun. Yine, bu tonlama, telaffuz ve ritim için harikadır.
  46. Dikte. Bir CD veya arkadaşınızı dinleyin ve duyduklarınızı yazın.
  47. Kimse kendi sesini duymaktan hoşlanmaz ama cesur ol ve dene! Sesinizi kaydedin ve telaffuzunuzu ve tonlamanızı dinleyin. Sorunlu alanlarınızı belirlemenize yardımcı olacaktır.
  48. Yardımsever öğretmeninize dersini kaydedip kaydedemeyeceğinizi sorun. Bu, gözden geçirmenin harika bir yoludur. Ayrıca öğretmenlerinizin hız ve tonlama konuşmalarını da dinleyebilirsiniz.
  49. Bir İngilizce/İngilizce sözlük kullanın, çünkü bu, çeviri yapmak yerine İngilizce düşünmeye devam etmenize yardımcı olacaktır.
  50. İngilizce/İngilizce sözlük korkutucu görünüyorsa, seviyenizdeki İngilizce öğrenciler için öğrenci sözlükleri vardır.
  51. Sözlüğünüze fazla güvenmeyin. Sözlüğünüz bir yardımcı olmalı, ana öğretmeniniz değil. Doğrudan sözlüğünüze gitmek yerine kelimelerin anlamlarını tahmin etmeye çalışın.
  52. vazgeçme! Pozitif kal! Bazen yeterince hızlı öğrenmediğinizi hissedeceksiniz. Herkes böyle hissediyor, merak etme. Sonunda oraya varacaksın.
  53. Tadını çıkar! Eğlenirken daha fazlasını öğreniyoruz!
  54. Konuşurken gerginleşirseniz, bir şey söylemeden önce iki derin nefes alın. Rahatladığınızda daha iyi konuşacaksınız.
  55. Geçmişte kullandığınız ders kitaplarına ve CD’lere bakarak kendinizi motive edin. Şimdi size ne kadar kolay göründüklerine şaşıracaksınız! Tebrikler, seviyeniz artıyor!
  56. İngilizce öğrenmeye başlamak için asla çok genç veya çok yaşlı değilsiniz. Öğrenmemek için bahane üretmeyin. Ne için bekliyorsun?
  57. Erteleme, başarılı olmanızı engelleyebilir. Ertelemeyi durdurmak için, ertelemenizin ders çalışmaktan kaçınmak mı yoksa kötü alışkanlığınız mı olduğunu anlamanız önemlidir.
  58. Henüz istediğiniz sonuçları alamadıysanız, bunun nedeni dillerde kötü olmanız değil, henüz kendi özel öğrenme yönteminizi bulamamış olmanızdır.
  59. Seviyenize uygun kaynakları kullanın. Çok zor veya çok kolay metinler/dinleme alıştırmaları kullanmayın. Sizi zorlayan ama hayal kırıklığına uğratmayan materyaller kullanın.
  60. Aksanınızı mükemmelleştirme konusunda endişelenmeyin. Aksanınızı korumak kültürel kimliğinizin önemli bir parçasıdır. Anadili İngilizce olan kişiler, aksanlı İngilizce konuşulanları duymaktan hoşlanırlar.
  61. Birçok İngilizce türü vardır: İngiliz, Amerikan, Güney Afrika vb. Bunların hiçbiri yanlış veya önemli değil. İngilizce İngilizcedir.
  62. Bunun yerine, Amerikan ve İngiliz İngilizcesindeki farklılıkların farkında olun ve kelimelerinizi buna göre kullanın. Örneğin: Asansör (ABD) / Asansör (İngiliz).
  63. Yanınızda ipucu kartları taşıyın. Bunlar, üzerine yeni kelimeler yazabileceğiniz küçük kartlardır. Boş bir dakikanız olduğunda onları çıkarabilir ve onlara bakabilirsiniz.
  64. Post-it notları kullanın ve bunları evinizin her yerine yapıştırın. Bunları bir şeyleri etiketlemek için kullanabilirsiniz. Evcil köpeğinize bir tane yapıştırın!
  65. Öbek fiilleri (iki kelimelik fiiller) görmezden gelemezsiniz, bunlardan yüzlerce İngilizce vardır ve bunlar yaygın olarak kullanılmaktadır. Anlamlarına ne kadar çok odaklanırsanız, yenilerinin anlamını o kadar çok tahmin edebilirsiniz. Onların kalıplarını tanımaya başlayacaksınız.
  66. Sezginizi kullanın. İçgüdülerinizle hareket edin, ilk tahmininizin ne sıklıkla doğru tahmin olduğuna şaşıracaksınız. Daha önce de söylediğimiz gibi, kendinize güvenin.
  67. Düşüncelerinizi toplayın. Ne söyleyeceğinizi düşünmek için bir saniye ayırın. Dilbilgisini biliyorsun ama belki konuşurken doğru kullanmıyorsun.
  68. Yeni insanlarla tanışmak. Şehrinizdeki İngilizce konuşanlarla kaynaşmak için çaba gösterin. Bir kulübe üye olabilir veya yabancıların takıldığı barlara gidebilirsiniz. Bir içki al, buna bayılıyorlar!
  69. İngilizce konuşmaları başlatan kişi olun. Konuşmaları ilerletmeye çalışın ve dinleme sözcükleri kullanın (‘gerçekten mi?’ / ‘devam et…’/ ‘sonra ne oldu?’) Başkalarının sizinle konuşmasını beklemeyin. İçeri gir!
  70. Çekişme. Konuları bir grupta tartışın. Her kişi bir bakış açısı seçmeli (buna katılmasanız bile) ve bunu grup içinde tartışmalısınız. Görüşünüzü aktardığınızdan emin olun. Aktif dinlemeyi öğrenin. Aktif dinleme sınıfta yardımcı olacak ve grup çalışması oturumlarından daha fazlasını elde etmenize ve daha fazla katkıda bulunmanıza yardımcı olacaktır. Konuşan kişiye odaklanın. Diğer insanlar veya olaylar tarafından kıpırdatmayın veya dikkatinizi dağıtmayın. Kulaklarınız ve gözlerinizle konuşmacıya konsantre olun. Konuşmacının daha fazlasını duymak için yaptığı hareketleri izleyin. Başkalarının düşüncelerini anlamak için söylediklerinizi tekrar etmek yardımcı olabilir.
  71. Sadece İngilizce kelimeleri öğrenmek yeterli değildir. Bir papağana İngilizce kelimeler öğretebilirsin ama bu onun İngilizce konuşabileceği anlamına gelmez! Yine de gramer bilgisine sahip olmanız gerekir.
  72. Fiil zamanları, İngilizce konuşanlar tarafından eylemlerin zamanlaması hakkında konuşmak için kullanılır. Kendi dilinizde aynı ifadeler olmayabilir. Bu zamanları ve bunları ne zaman kullanacağınızı bilmeniz önemlidir.
  73. İngilizcede birçok düzensiz fiil vardır. Onlara kendinizi alıştırmalısınız.
  74. Aynen böyle devam! İngilizce konuşmaya ara verirseniz, seviyenizin düştüğünü ve tüm emeklerinizin boşa gittiğini göreceksiniz.
  75. Kötü bir test puanı ile ertelenmeyin. Bazen öğrenciler bir İngilizce sınavını geçme becerisine sahiptir, ancak İngilizce konuşanlarla iyi iletişim kuramazlar. Özgürce İngilizce konuşabiliyorsan, kendinle gurur duymalısın.
  76. Unutmayın, elinizden gelenin en iyisini denediğiniz sürece başardınız!
  77. Bir arkadaşınızla İngilizce öğrenin. Birlikte pratik yapabileceğiniz ve birbirinizi ders çalışmak için motive edebileceğiniz biri olacak.
  78. Unutmayın, İngilizce yazma şeklimiz ile telaffuz şeklimiz aynı değil. Örneğin, ‘Ough’ 6’dan fazla telaffuza sahiptir. Fonetik Alfabeyi tanıyın. Sözlükteki kelimeleri doğru telaffuz etmenize yardımcı olacaktır.
  79. ‘schwa’ [ə] sesine alışın – vurgulanmamış ve tonsuz nötr sesli harf. ‘Schwa’ İngilizce’deki en yaygın sesli harftir. Örneğin, yaklaşık içinde ‘a’ ve arzda ‘u’.
  80. Seviyemiz yüksek olduğunda iyileştirmenin daha uzun sürdüğünü unutmayın. Genellikle en hızlı ilerleme, yeni başlayanlar olduğumuzda gerçekleşir. Birdenbire artık öğrenmediğinizi düşünmeyin, bu sadece daha az fark edilir bir ilerlemedir.
  81. İngilizcenizin duruma uygun olduğundan emin olun. Arkadaşlarla argo kullanmakta sorun yok ama iş toplantısında değil. Öğrendiğiniz kelimeleri ve cümleleri hangi durumda kullanmanın uygun olduğuna karar verin.
  82. Ders kitabı İngilizcesi genellikle bizim gelişigüzel konuşma şeklimizden farklıdır. Gündelik ‘argo’ öğrenmek için film izleyin.
  83. Deyimleri ezberlemek zor olabilir, ancak kullanımı çok eğlencelidir ve İngilizcenizi daha renkli hale getireceklerdir.
  84. Konuşurken genellikle kelimeleri birbirine bağlarız, böylece iki kelime bir gibi gelebilir. Basitçe söylemek gerekirse, ünsüz bir sesle biten kelimeleri sesli harfle başlayan kelimelere bağlarız (ünsüz > sesli harf). Sesli harfle biten kelimeleri sesli harfle başlayan kelimelere bağlarız (sesli harf > sesli harf). Dinlemenizi ve telaffuzunuzu geliştirmek için bunları uygulayın.
  85. İnterneti kullanın. Öğrenmenize yardımcı olacak kaynaklarla dolu: BBC Learning English ; öğrenmeenglish.ecenglish.com
  86. Güçlü ve zayıf noktalarınızı düşünün. Geliştirmek istediğiniz alanları yazın ve geliştirmeye çalışın. Tabii ki, güçlü noktalarınızı göz ardı etmeyin. Ne kadar iyi yaptığınız için kendinizi tebrik edin!
  87. Hatalarını öğren. Muhtemelen aynı dilbilgisi hatalarını tekrar tekrar yapıyorsun. İngilizce testleri sonuçlarını bir çalışma aracı olarak kullanın. Hatalarınızı gözden geçirin ve odaklanmak istediğiniz bir veya iki tanesini seçin. Kuralları kontrol etmek için favori dilbilgisi kitabınızı kullanın.
  88. Doğru makaleyi (a/an, the) kullanın. Bu kuralın a/an= spesifik olmayan, the=spesifik’ten daha fazlası olduğunu unutmayın. Örneğin: Bir üniversite (ünsüz bir sesle başladığı için üniversite değil). Bir saat (bir saat değil çünkü ‘h’ genellikle sessizdir).
  89. Akıcılık için görüntü eğitimini deneyin. O restorana gitmeden önce garsonun size ne söyleyeceğini düşünün. Hangi ifadeleri kullanacağınızı düşünün.
  90. Çoğu iletişim beden dili ve jest yoluyla gelir. Bunlar kültürler ve ülkeler arasında farklılık gösterebilir. Örneğin, zafer için iki parmaklı “V” sembolü, avuç içi dışa doğru incedir. Avucunuz size bakacak şekilde yaparsanız, bir İngiliz’i gücendirmiş olursunuz. Bunun anlamı…peki, bir İngiliz’e soruyorsun ve kendin öğren!
  91. En kolayı – Uyu! İyi bir gece uykusundan sonra daha fazlasını öğreneceksiniz. Daha fazla konsantre olabileceksiniz.
  92. İngilizce konuşulan bir ülkede İngilizce kursuna katılın.
  93. Yurtdışında okuyorsanız, sadece kendi ülkenizden insanlarla değil, diğer ülkelerden insanlarla bir araya gelin. Kendi ülkenizden insanlarla ortak bir evde yaşamanız iyi bir fikir değil. Diğer milletlerle zaman geçirerek daha kültürel bir deneyim yaşayın.
  94. Yurtdışında iş bulmayı veya staj yapmayı düşündünüz mü?
  95. Kendine nitelikli bir öğretmen bul. Kim yanlış şeyler öğrenmek ister?
  96. Hiç kimse İngilizcenin tamamını öğrenemez. Denemek için endişelenmenize gerek yok. İngilizce’de aynı telaffuza sahip, ancak farklı bir yazım ve anlama sahip birçok kelimeye sahip olmamız, öğrenmenin yararlı bir kısayoludur. Örneğin, ‘buraya gel’, ‘kuşları duyabiliyorum’ ile aynı telaffuza sahiptir. Farklı anlamları bilerek kelime hazinesi oluşturmayı daha kolay bulabilirsiniz.
  97. Temel düzeyde İngilizceniz olduğunda, aynı şeyi söylemenin farklı yollarını keşfedin. Bu, İngilizcenizi dinleyici için daha ilginç hale getirir ve temel bilgileri zaten bildiğiniz için sizin için çok zor olmamalıdır. Örneğin, İngilizce’de kaç farklı şekilde ‘Hoşçakal’ diyebiliriz?
  98. İngilizce kursundayken, sınıfınıza hazır olun. Ödevinizi mümkün olan en kısa sürede yapın ve zamanında teslim edin. Dersten birkaç dakika önce notlarınızı ve son dersinizi gözden geçirin. Bunu yapmak hafızanızı tazeleyecek ve derse ısınacaksınız.
  99. Derste dikkatiniz dağılmasın. Derse odaklan, pencereden dışarı bakma. Geç kalmayın, ders başlamadan birkaç dakika önce gelin. Sizinle İngilizce konuşmayan insanların yanına oturmayın. Telefonunuzu kapatın. Düzenli olun, ders kitabınızı, defterinizi ve kaleminizi almayı unutmayın.
  100. Sessiz çalışma için rahat ve huzurlu bir yer bulun. %100 odaklanabileceğiniz bir yere ihtiyacınız var.

Bir yanıt yazın